Η DQS Hellas, ένας από τους πρωτοπόρους Φορείς Πιστοποίησης στον χώρο του τουρισμού, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ένα νέο προσφερόμενο προϊόν της, που αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ποιοτική αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού και στη διεθνή προβολή του.

Πρόκειται για τις Επιθεωρήσεις για το Πρόγραμμα του Ελληνικού Πρωινού του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ).

Tο πρόγραμμα του Ελληνικού Πρωινού αποτελεί μια πρωτοβουλία του ΞΕΕ προκειμένου να προωθηθεί ο εμπλουτισμός του Πρωινού γεύματος που προσφέρεται στα ελληνικά ξενοδοχεία, με τα ξεχωριστά ελληνικά προϊόντα καθώς και με παραδοσιακά τοπικά εδέσματα της κάθε περιοχής της Ελλάδας.

Πλέον για τη διαδικασία χορήγησης και διατήρησης του σήματος «Ελληνικό Πρωινό» προβλέπεται από το ΞΕΕ η διενέργεια επιθεωρήσεων από διαπιστευμένους για την κατάταξη των τουριστικών καταλυμάτων φορείς, όπως η DQS Hellas.

Ειδικά για τα ξενοδοχεία που είχαν λάβει το σήμα Ελληνικού Πρωινού με την παλαιότερη διαδικασία, το ΞΕΕ τα εξαιρεί από την καταβολή σε αυτό παραβόλου, ενώ, για τη διατήρηση χρήσης του Σήματος παραμένει η υποχρέωσή τους σύναψης σύμβασης και επιθεώρησης με φορείς πιστοποίησης όπως η DQS Hellas.

Επισημαίνεται ότι πέραν των άλλων ωφελειών, τα ξενοδοχεία τα οποία θα φέρουν το Σήμα του Ελληνικού Πρωινού θα επωφελούνται στη διαδικασία βαθμολόγησης τους για την απόκτηση Πιστοποιητικού Κατάταξης, συλλέγοντας 250 μόρια από την κάλυψη του αντίστοιχου προαιρετικού κριτηρίου.

Θεωρούμε δεδομένη την κοινή προσπάθεια όλων μας για την επίτευξη αυτού του προγράμματος, αναδεικνύοντας με τον πλέον «εύγεστο» τρόπο την ιδιαίτερη διατροφική παράδοση και τα προϊόντα κάθε τόπου της χώρας μας.

 

Από την DQS Hellas ευχόμαστε

Καλή αρχή με… ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ!!!